ישנה נערה אחת, מתוקה, יפיפיה ונעימה שגרה בסביבה ואותה אני מאוד אוהבת. לפני זמן מה, סבלה מאהבה שלא הגשימה את עצמה וליבה נשבר לרסיסים. ומה יכולתי אני - לא אמא שלה, לא חברת נפש, לא קרובת משפחה, רק חברה בוגרת, לעשות כדי לנחם מעט את ליבה השבור?
טארט שוקולד כמובן, מעט מריר, הרבה מתוק ומנחם עד מאוד. הטארט הזה הוכן באהבה רבה - לך!
קלתית - בצק פריך כהה:
100 גר' סוכר
200 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
270 גר' קמח = שתי כוסות פחות כף
30 גר' קקאו
1 ביצה או שני חלמונים
קורט מלח
למלית:
250 גר' שוקולד מריר איכותי קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה50 גר' סוכר (רבע כוס)
2 כפות קמח
2 ביצים
קורט מלח
לגנאש:
150 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
להכנת הקלתית:
במעבד מזון שמים קמח, סוכר, קקאו וחמאה ולעבד מעט עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף מלח, וביצה (או חלמונים) ולעבד עוד מעט עד שמתקבלים גושים גדולים. לאסוף את הבצק ולהניח על פיסת ניילון נצמד, לעטוף את הבצק ולשטח לדיסקה. לאפסן במקרר לכשעה.
לרדד על משטח מקומח קלות ולהניח את הבצק על תבנית פאי בקוטר 26, להדק ולחתוך שוליים מיותרים. להכניס להקפאה לכ-15 דקות.
הכנת המלית:
בקערה מעל בן-מארי לשים שוקולד, שמנת מתוקה וסוכר ולערבב עד לאיחוד החומרים. להוריד מהבן-מארי ולהוסיף ביצים תוך ערבוב נמרץ (שלא יהפכו לחביתה), להוסיף קמח ומלח ולערבב.
את התערובת לשים מעל הקלתית הקפואה.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ולאפות את הפאי כ-30 דקות. לצנן לחלוטין.
להכין גנאש:
להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה ולהוסיף את השוקולד הקצוץ. לחכות דקותיים ולערבב לתערובת חלקה. לשים על הפאי האפוי. לצנן.
טארט שוקולד כמובן, מעט מריר, הרבה מתוק ומנחם עד מאוד. הטארט הזה הוכן באהבה רבה - לך!
קלתית - בצק פריך כהה:
100 גר' סוכר
200 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
270 גר' קמח = שתי כוסות פחות כף
30 גר' קקאו
1 ביצה או שני חלמונים
קורט מלח
למלית:
250 גר' שוקולד מריר איכותי קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה50 גר' סוכר (רבע כוס)
2 כפות קמח
2 ביצים
קורט מלח
לגנאש:
150 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
להכנת הקלתית:
במעבד מזון שמים קמח, סוכר, קקאו וחמאה ולעבד מעט עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף מלח, וביצה (או חלמונים) ולעבד עוד מעט עד שמתקבלים גושים גדולים. לאסוף את הבצק ולהניח על פיסת ניילון נצמד, לעטוף את הבצק ולשטח לדיסקה. לאפסן במקרר לכשעה.
לרדד על משטח מקומח קלות ולהניח את הבצק על תבנית פאי בקוטר 26, להדק ולחתוך שוליים מיותרים. להכניס להקפאה לכ-15 דקות.
הכנת המלית:
בקערה מעל בן-מארי לשים שוקולד, שמנת מתוקה וסוכר ולערבב עד לאיחוד החומרים. להוריד מהבן-מארי ולהוסיף ביצים תוך ערבוב נמרץ (שלא יהפכו לחביתה), להוסיף קמח ומלח ולערבב.
את התערובת לשים מעל הקלתית הקפואה.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ולאפות את הפאי כ-30 דקות. לצנן לחלוטין.
להכין גנאש:
להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה ולהוסיף את השוקולד הקצוץ. לחכות דקותיים ולערבב לתערובת חלקה. לשים על הפאי האפוי. לצנן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה