יום חמישי, 24 בדצמבר 2009

לחמניות קלילות אפויות בתבניות לבבות



ריחם של מאפים עושה לי את זה ובגדול. למאפים בכלל ולחם בפרט יש ריח של בית מלא חיים, בית של אוהבי אוכל.
הלחמניות האלו עשויות מבצק סטנדרטי ללחמניות, יש ביצה ויש גם שמן וזה מה שעושה את הבצק כל כך רך ומשיי, כל מה שצריך, כשהן נאפות, זה הרבה, הרבה חמאה, מה בא אחר כך, זה כבר עיניין אחר....
את הלחמניות ניתן לאפות בכל תבנית שאוהבים, ללא תבנית כלל או גם כלחמניות קשר.

חומרים:
500 גר' קמח לבן ועדיף קמח לחם מנופה (מסוג שטיבל 2) = 3.5 כוסות ועוד מעט
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
כ- 3/4 כף מלח
3 כפות שמן צמחי - קנולה/תירס/חמניות/סויה
1 ביצה בינונית
ככוס וחצי מים או כמה "שנכנס" על מנת לקבל בצק רך ולגמרי לא דביק

למריחה על הלחמניות:
1 ביצה בלולה עם כף מים או חלב
לפיזור על הלחמניות:
שומשום לבן או שחור, פרג שלם, קצח, מלח גס או מה שאוהבים.

הכנה:
בקערת מיקסר שמים קמח מנופה, שמרים, סוכר, שמן וביצה ומערבבים מעט, מוסיפים מלח ומתחילים ללוש במהירות נמוכה מאוד בוו לישה, תוך כדי הוספת מים עד שהקמח נרטב כולו. ממשיכים ללוש ובמידת הצורך מוסיפים מים מהכמות הנתונה או יותר. במידה והבצק רטוב, להוסיף מעט מאוד קמח, במידה והבצק יבש, להוסיף כף-שתיים מים. ללוש כ-10 דקות.
אני אוהבת ללוש את הבצק ידנית למשך דקה-שתיים לאחר הלישה במיקסר.
לשמן מעט קערה גדולה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו.
להוציא את האויר מהבצק בעזרת אגרוף. לקמח מעט משטח עבודה וללוש את הבצק קלות.
כדי ליצור לחמניות אפויות בתבניות לבבות:
לחתוך את הבצק בסכין חדה לחתיכות בגודל ביצה קטנה, כל חתיכה כזו לעבד מעט בכף יד קמורה (לא למעוך את הבצק) ולהניח בתבנית 3 עיגולים כאלה.
לכסות ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות.
למרוח את הלחמניות בביצה בלולה, לפזר מעל שומשום או משהו אחר ולאפות כ-30 דקות. לצנן מעט.



ואפשר גם לחמניות קשר שונות:










אין תגובות: