יום חמישי, 24 בדצמבר 2009

קיש ארבעת הבצלים




אני אוהבת בצלים מושבעת, בצל לבן, אדום, ירוק וכל מה שמריח בצל, לי הכל מתאים.
בקיש הזה החלטתי לשלב ארבעה בצלים, כל אחד וצבעו, כל אחד וגוון טעמו, התוצאה הייתה מפתיעה וטעימה להפליא.
הכי טעים לדעתי זה לזלף עליו חומץ בלסמי לפני האכילה. הקלתית הפריכה מאוד מאפשרת לאכול את הקיש חם או קר.

כמות הבצק (עם מעט שאריות) והמלית מתאימות לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ.

לבצק:
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גר` קמח
1/2 כפית מלח
2 כפות מים קרים מאוד

למלית הקיש:
1 כרשה נקיה (רק החלק הלבן), חתוכה לפרוסות
3-4 בצלים ירוקים, נקיים (החלק הלבן ועוד מעט מהחלק הירוק) חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ בערך
1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לפרוסות
1 בצל לבן גדול, קלוף וחתוך לפרוסות
2-3 שיני שום קצוצות דק-דק
2 כפות שמן זית
עלעלי טימין טרי (אפשר כמובן להוסיף עשבי תיבול אחרים)
2 ביצים בלולות
125 מ"ל שמנת מתוקה
70 גר` גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה אחרת בעלת טעם אופייני כמו קצ`קבל)
70 גר` גבינת מוצרלה יבשה מגוררת
מלח
פלפל שחור

הכנת הקלתית:
במעבד מזון שמים חמאה, קמח ומלח ומעבדים. מוסיפים כף אחת מים קרים ומעבדים עוד מעט לקבלת גוש בצק גדולים. במידת הצורך (במידה והבצק לא התאחד) מוסיפים כף מים שניה.
אוספים את הבצק, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את דסקת הבצק, תוך כדי סיבובה על המשטח המקומח לעלה בעובי כחצי ס"מ.
מרימים ומרפדים תבנית.
מהדקים את הבצק לדפנות התבנית וחותכים בצק מיותר הבולט מעבר לגובה התבנית.
מכניסים להקפאה עד להכנת המלית.

הכנת המלית:
שמים במחבת 2 כפות שמן זית ואת ארבעת סוגי הבצלים. מטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם, מטגנים כ-7-8 דקות, עד שהבצלים רכים. מוסיפים את השום הקצוץ והטימין, מטגנים עוד דקה ומכבים את האש. מצננים.
מוסיפים לבצלים את הביצים, שמנת מתוקה, גבינות, מלח ופלפל שחור (אפשר לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך).
להוציא את הקלתית מההקפאה ולמלא אותה במלית, עד שפתי התבנית.
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות. לאפות כ45-40 דקות (גם אם המלית "מתנפחת" מעט, אל חשש, היא תתייצב שוב לגובה התבנית).
להוציא מהתנור ולצנן להתייצבות.





אין תגובות: