יום חמישי, 24 בדצמבר 2009

ריזוטו עגבניות




אולי זה ישמע פלצני, אבל ריזוטו הוא לא סוג של sticky rice, ריזוטו הוא אורז מעודן, מעדן במידה ומכינים אותו נכון ועוד יותר מעדן במידה ומשתמשים בסוג האורז הנכון (ויסלחו לי בסוגת, האורז העגול שלהם הוא לא ריזוטו) ארבוריו ועוד יותר טוב ומשובח - קרנרולי.
ריזוטו הוא אורז מופלא, שמקבל באהבה טעמים שונים ומחליק על הלשון וגורם הנאה אין קץ המצריך השקעה של זמן, בעיקר בערבוב, כל דקה- שתיים לערבב מעט.

חוחומרים1.5 כוסות אורז לריזוטו
חומרים:

3-4 כפות שמן זית

30 גר' חמאה

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

כ-700 מ"ל ציר מרק ירקות רותח

300 גר' עגבניות קלופות ומרוסקות (אפשר גם משימורים, יש עגבניות תמר איטלקיות נפלאות משומרות, קוצצים אותן דק ויש בדיוק את מה שצריך)

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

1 כף חמאה

הכנה:
בסיר שמים שמן וחמאה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, סוכר ופלפל שחור, מערבבים מעט ומנמיכים את האש. מתחילים להוסיף את ציר המרק הרותח, בכל פעם מעט ולערבב מידי כמה דקות, עד שהנוזלים נספגים ומוסיפים שוב נוזלים. מוסיפים מלח וטועמים, מתקנים תיבול במידה וצריך.

לאחר כ-20 דקות האורז אמור להיות מוכן בדרגת בישול אל-דנטה, משמע לא מבושל במאת האחוזים, אלא אמצעו מעט קשה. זו דרגת הבישול האופטימלית והנכונה.

מוסיפים 1 כף חמאה, מערבבים ומכבים את האש. מניחים לכ-5 דקות ומגישים.

הטוב ביותר – לפזר פרמזן מגורר מעל.
בתאבון!


אין תגובות: