יום חמישי, 24 בדצמבר 2009

קרמבוליני משרמלו

זה היה אחד מהאתגרים חודשים של ה- Daring bakers. אינני רשומה לגוף זה מכיוון שאינני יכולה להתחייב על הגשה בתאריך מסוים, אך אני בהחלט עושה שימוש מפעם לפעם באתגרים שהם מפרסמים.

לעוגיות שקדים:
50 גר` שקדים מולבנים טחונים
100 גר` קמח
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גר` אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1 חלמון
קורט מלח
כף-שתיים מים קרים מאוד

הכנה:
במעבד מזון שמים קמח שקדים (שקדים מולבנים טחונים), קמח, מלח, אבקת אפיה ואבקת סוכר ומערבבים מעט. מוסיפים 1חמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית (כמו קוסקוס), מוסיפים חלמון ו-1 כף מים קרים ומעבדים עד שהגושים מתחילים להתאחד.
לאסוף את הבצק, לשטח מעט, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לחצי שעה.
לקמח קלות משטח עבודה ולרדד את הבצק לעלה בעובי כחצי ס"מ.
בעזרת חותכן או סכין לקרוץ עוגיות עגולות, מרובעות או כל צורה שרוצים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בחום בינוני-גבוה 180 מעלות כ-10 דקות.
לצנן לחלוטין.


מילוי מרשמלו - מהבלוג Tartelette (בשינויים קלים שלי):
170 גר` סוכר
60 מ"ל מים
60 גר` סירופ תירס
2 חלבונים
1 כפית שטוחה אבקת ג`לטין
2 כפות מים
1 כפית משחת וניל או גרגירים מתרמיל וניל אחד


הכנה:

בקלחת שמים סוכר, מים וסירופ תירס ומבשלים עד לטמפ` של 121 מעלות (אפשר לעשות שימוש בשיטת ה"כדור הרך": מבשלים עד שהתערובת סמיכה למדי, מכינים כוס מים ליד. לוקחים בכפית טיפה מהתערובת ושמים בתוך כוס המים, במידה והטיפה הפכה להיות מעין כדורון, זה מוכן).
בינתיים שמים בכלי 2 כפות מים ומפזרים מעל את אבקת הג`לטין עד שהאבקה סופגת את כל המים.
מקציפים חלבונים עד לדרגת "פסגות רכות" לקצף יציב מאוד אך לא נוקשה.
מוסיפים את הג`לטין הספוג במים לסירופ הרותח, מערבבים מעט.
מוסיפים את הסירופ הרותח בהדרגה לחלבונים המוקצפים ולהמשיך להקציף כל הזמן.
להקציף עד שהקצף בטמפ` החדר וכבר לא חם יותר. יתקבל קצף יציב ומבריק מאוד.
להעביר את הקצף לשק זילוף עם צנטר לפי בחירה ולזלף גבעות על העוגיות.
לצנן בטמפ` החדר כשעתיים.




ציפוי:

100 גר` שוקולד מריר או לבן קצוץ

30 גר` חמאת קקאו (לכל אחד מסוגי השוקולד)

להמיס על בן מרי או במיקרו שוקולד וחמאת קקאו עד לתערובת חלקה ונוזלית למדי.

לשים על מזלג כל קרמבו כזו ובעזרת כף או כפית לזלף עליו מתערובת השוקולד. אפשר ורצוי (במידה והכלי מאפשר זאת) לטבול כל קרמבו כזה בשוקולד.

לצנן עד להגשה.

בציפוי שוקולד מריר:




ובציפוי שוקולד לבן עם דובדבן בקצה:






אין תגובות: