אצלנו אוהבים קינוחים בכוסות, הכמות מספקת את הצורך במתוק אחרי האוכל, זה אסטטי מאוד ובכלל - קינוח בכוס זה תמיד שוס.
הדוגמים טענו שהקינוח דקדנטי לגמרי.
מהכמות מכינים 6 קינוחים לא גדולים (גובה הכלים 6 ס"מ).
חומרים והכנה בשלבים:
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1/2 מיכל יוגורט
מערבבים ומחלקים את הכמות ל-6 כלי הגשה קטנטנים. להכניס למקרר.
בננות בטופי:2
בננות בשלות, אך לא יותר מידי, קלופות וחתוכות לקוביות
200 גר` סוכר = 1 כוס
2 כפות מים
30 גר` חמאה
בקלחת לשים סוכר ומים ולבשל לקרמל עד שהופך להיות בצבע זהוב עמוק. להוסיף מיד את החמאה ולערבב היטב. להוסיף את הבננות, לערבב ולהמתין מס` דקות שיצטננו מעט.
לגבי קרמל - אני מאלו שנוגעים ומערבבים קרמל ללא שום בעיה וללא שום חשש. הסוכר הופך לקרמל בין אם נוגעים בו ובין אם לא.
לאחר שהבננות בטופי צטננו מעט, לחלק את הכמות לששת הכלים האישיים המכילים כבר את תערובת השמנת-יוגורט.
להכניס למקרר.
קרמבל:
40 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גר` קמח
50 גר` סוכר חום
לשים את כל המרכיבים בקערה ובאצבעות למעוך את החמאה, תוך כדי ערבוב עם הקמח והסוכר, עד שנוצרים פירורים (כמו קוסקוס).
להניח את התערובת על תבנית אפיה קטנה ולאפות כ-15 דקות (לערבב מידי 5 דקות במזלג כדי שהפירורים יהיו יציבים) בחום בינוני 175 מעלות.
לצנן מעט ולמלא את ששת הכלים האישיים המכילים כבר את תערובת השמנת-יוגורט ובננות בטופי עד שפת שפתם
ועוד מעט.
להחזיק בקירור עד להגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה