מרק העגבניות הזה הוא באמת אחד מהטעימים והקלים להכנה שיש. זהו מרק טוסקני המכיל לא יותר (טוב, בערך) מעגבניות, לחם ושמן זית.
אני עושה שימוש לא מועט בעגבניות תמר משומרות איטלקיות, עגבניות San Merzano, עגבניות מעט מתקתקות בעלות ארומה נפלאה, אפשר כמובן להשתמש בעגבניות טריות וקלופות.
חומרים:
400 גר' עגבניות תמר קלופות וקצוצות (כולל הנוזלים והגרעינים)
1 כפית סוכר
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
2-3 שיני שום קצוצות דק
500 גר' לחם ללא הציפוי
כחצי צרור בזיליקום קצוץ דק-דק
4-5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
3-4 כפות שמן זית
הכנה:
בסיר לשים שמן זית ולטגן בצל עד שקיפות, להוסיף את השום הקצוץ ולטגן עוד מעט. להוסיף עגבניות וסוכר ולהוסיף כ-300 מ"ל מים. לבשל עד רתיחה ולהוסיף בזיליקום ומפעם לפעם למעוך בכף עץ את העגבניות או שאפשר להכניס לסיר ממחה חשמלי ולהפעיל לחצי דקה, רק כדי שחתיכות העגבניות לא תהיינה גדולות. לא למעוך למחית.
להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס טרי ולטעום, במידת הצורך לתקן תיבול.
5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הלחם, לערבב, לכבות את האש ולהניח בצד לכמה דקות.
להדליק אש שוב, להוסיף 3-4 כפות שמן זית, לערבב ולבשל עוד 5 דקות.
בהגשה אפשר להוסיף עוד שמן זית או גבינת פרמזן מגוררת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה